Çalışma Konuları

Mezun Olduğumda Neler Yapabilirim: Bilgisayar mühendisliği, temel olarak bilgisayar bilimleri ile ilgili olan, bilgisayarın yardımcı olabileceği her konuda yazılım, test, analiz ve tasarımlar yapan, sosyal, teknolojik, bilimsel ve toplumsal konularda çözüm üreten bir mühendislik dalıdır. Bilgisayar mühendisleri ise, bilgisayar sistemlerinin hem yazılımlarının hem donanımlarının tasarlanması, kurulması ve geliştirilmesi için aktif görev alan kişilerdir. Bilgisayar ağının ihtiyacının belirlenmesi, ihale tekliflerinin değerlendirilmesi, kurumdaki şartnamelerin hazırlanması ve temin edilmesi, bilgisayar şirketlerine danışmanlık yapılması, bilgisayar donanımlarının tasarlanması, bilgisayara girilecek verilerle ilgili çalışma yapılması, sistem programcısı ve çözümleyicisi olarak çalışmak, yazılım konusunda çalışmalar yapmak bilgisayar mühendislerinin görevleri arasında yer alır.

Kamu Sektörü: Bilgisayar mühendisliğinin çalışma alanı oldukça geniştir. Bilgisayar mühendisi nerelerde çalışır sorusuna iş dünyasının hemen her sektöründe çalışır olarak cevap vermek yanlış olmaz. Telekomünikasyon dünyası, eğlence sektörü, bankacılık, eğitim sektöründe, kamuda ve her türlü ticari firmada bilgisayar mühendislerine ihtiyaç duyulur. Ayrıca bu ihtiyaç, teknolojinin büyük adımlarla geliştiği çağımızda sürekli artmaktadır. Bu mühendislik dalının başlıca çalışma alanları donanım, yazılım, sistem ve network olarak dörde ayrılsa da iş analisti, web tasarımcılığı, yazılım tasarım uzmanlığı, banka yöneticiliği, donanım mühendisliği, kontrol mühendisliği, grafik tasarım ve çizim, ağ ve internet uzmanlığı, konfigürasyon yöneticiliği, veri mimarlığı, veri analistliği, robotik mühendisliği ve daha birçok alanda geniş bir çalışma yelpazesi vardır.

Bilgisayar Mühendisi Ne İş Yapar:
Veri Tabanı Yöneticiliği
Ar-Ge
Yazılım Geliştirme
Sistem Tasarımcısı ve Analisti
Yöneticilik
Bilgi Güvenliği Uzmanı
Mobil Uygulama Geliştirme
Sistem Mühendisliği
İş Analizi Uzmanı
Satış
Girişimcilik

Yazılım ve Bilişim Sektörü: Bu sektörde bilgisayar mühendisleriyle beraber çok sayıda elektrik-elektronik mühendisi de çalışmaktadır. Hem yazılım hem de bilgisayar ağ teknolojilerinin geliştirilmesi ve uygulanmasında görev almaktadırlar.

Bu sektörlere ek olarak kariyerinizi akademisyen olarak da sürdürebilirsiniz. Ülkemizde köklü veya yeni kurulan üniversitelerin hemen hepsinde elektrik-elektronik mühendisliği bölümleri bulunmaktadır ve bu bölümlerde, özellikle İngilizce ders verebilecek, başarılı ve üretken akademisyenlere ciddi ihtiyaç bulunmaktadır.

Ayrıca, elektrik-elektronik mühendisleri bu gibi sektörlerde hizmet vermek üzere kendi teknoloji firmalarını genç yaşlarda bile kurabilmekte ve başarılı girişimcilik örnekleri ortaya koymaktadırlar.